Мій кошик
Продукт
Вартість
Кількість
Сума
Головна>  Рецепти>  Полента з томатами та оливками
Рейтинг страви
starstarstarstarstar

Полента з томатами та оливками

Інгредієнти

•1 туба поленти ТМ «Фабрика Поленти» за смаком (з паприкою або класична) нарізана на 16 кружалець;

•оливкова олія – 3 ст. л.;

•нарізана кубиками червона цибуля – 2 склянки;

•нарізані кубиками помідори – 4 склянки;

•червоний винний оцет – ¼ склянки;

•наполовину зрілі оливки без кісточок – 1 склянка;

•нарізаний кубиками червоний болгарський перець або солодкий вишневий перець, або солодкий банановий перець – 2 склянки;

•подрібнений свіжий базилік – 1 склянка.

Приготування

Нагрійте духовку до 230 оС. У каструлі з товстими стінками розігрійте 2 столові ложки олії. Додайте червону цибулю й готуйте на середньому вогні 3 хвилини. Додайте помідори та оцет. Зменшить температуру та пасеруйте 5 хвилин.Додайте оливки, перець і базилік, пасеруйте 5 хвилин. За смаком приправте сіллю та перцем. Тримайте теплим.За цей час змастіть олією обидві сторони кружалець поленти. Покладіть на велике деко, покрийте олією з кулінарного розпилювача. Випікайте до золотистої скоринки приблизно 6-7 хвилин з однієї сторони.Розкладіть скибочки поленти по тарілках та порційно розкладіть оливкову суміш зверху на поленту та смакуйте страву