•1 туба поленти ТМ «Фабрика Поленти» за смаком (з паприкою або класична) нарізана на 16 кружалець;
•оливкова олія – 3 ст. л.;
•нарізана кубиками червона цибуля – 2 склянки;
•нарізані кубиками помідори – 4 склянки;
•червоний винний оцет – ¼ склянки;
•наполовину зрілі оливки без кісточок – 1 склянка;
•нарізаний кубиками червоний болгарський перець або солодкий вишневий перець, або солодкий банановий перець – 2 склянки;
•подрібнений свіжий базилік – 1 склянка.
Нагрійте духовку до 230 оС. У каструлі з товстими стінками розігрійте 2 столові ложки олії. Додайте червону цибулю й готуйте на середньому вогні 3 хвилини. Додайте помідори та оцет. Зменшить температуру та пасеруйте 5 хвилин.Додайте оливки, перець і базилік, пасеруйте 5 хвилин. За смаком приправте сіллю та перцем. Тримайте теплим.За цей час змастіть олією обидві сторони кружалець поленти. Покладіть на велике деко, покрийте олією з кулінарного розпилювача. Випікайте до золотистої скоринки приблизно 6-7 хвилин з однієї сторони.Розкладіть скибочки поленти по тарілках та порційно розкладіть оливкову суміш зверху на поленту та смакуйте страву