•1 туба поленти «Класична» – 500 грамів;
•сотейник з окропом;
•вершкове масло – 2-3 ст. л.;
•сир пармезан – ½ склянки;
• сіль, перець за смаком.;
•молоко або вершки – ½ склянки;
Нагрійте духовку до 230 оС. У каструлі з товстими стінками розігрійте 2 столові ложки олії. Додайте червону цибулю й готуйте на середньому вогні 3 хвилини. Додайте помідори та оцет. Зменшить температуру та пасеруйте 5 хвилин.Додайте оливки, перець і базилік, пасеруйте 5 хвилин. За смаком приправте сіллю та перцем. Тримайте теплим.За цей час змастіть олією обидві сторони кружалець поленти. Покладіть на велике деко, покрийте олією з кулінарного розпилювача. Випікайте до золотистої скоринки приблизно 6-7 хвилин з однієї сторони.Розкладіть скибочки поленти по тарілках та порційно розкладіть оливкову суміш зверху на поленту та смакуйте страву