•розпилювач з олією для покриття форми для випікання;
•2 туби поленти ТМ «Фабрика Поленти» по 500 грамів, загалом 1000 грамів;свіжомелений чорний перець;
•шпинат – 170 грамів;
•несолоне вершкове масло – 2 ст. л.;
•½ середньої жовтої цибулини, нарізаної кубиками;
•часник – 1 зубчик подрібнений;
•кошерна або морська сіль –½ ч. л.;
•борошно загального призначення або кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.;
•цільне молоко – 2 склянки;
•тертий сир пармезан – ½ склянки;
•свіжовичавлений лимонний сік – 2 ст. л
.Поленту наріжте кружальцями завтовшки 0,6 см. Розташуйте решітку посередині духовки й нагрійте її до 200 оС. Покрийте форму для випікання десь 20х30 см олією з кулінарного спрею або маслом. Нарізану поленту злегка приправте сіллю й перцем. Викладіть кружки у форму для випікання в три ряди, злегка перекриваючи їх. Нагрійте велику сковороду на середньому вогні. Додайте шпинат і готуйте його до пом’якшення 3-4 хвилини.Перекладіть у середню миску.Розтопіть масло на цій сковороді на середньому вогні. Додайте цибулю, часник і ½ чайної ложки солі. Варіть до розм’якшення близько 5 хвилин. Додайте борошно або кукурудзяний крохмаль і готуйте, постійно помішуючи, 1 хвилину. Додайте молоко й доведіть до кипіння, часто помішуючи дерев’яною ложкою. Продовжуйте тушкувати, постійно помішуючи, до загустіння, до консистенції жирних вершків ще приблизно 2 хвилини.Зніміть із вогню й додайте ¼ склянки сиру, шпинату та лимонного соку, змішайте. Смакуйте, приправляючи сіллю й перцем за смаком.Сумішшю шпинату рівномірно залийте поленту. Посипте рештою сиру. Випікайте до появи бульбашок по краях і золотисто-коричневого кольору приблизно 25 хвилин. Дайте охолонути 10 хвилин до подачі. Смакуйте!