Мій кошик
Продукт
Вартість
Кількість
Сума
Головна>  Рецепти>  Полента по-тосканські
Рейтинг страви
starstarstarstarstar

Полента по-тосканські

Інгредієнти

•2 туби поленти «Класичної» по 500 грамів, загалом – 1000 грамів;

•м’ясний фарш на ваш смак – 500 грамів;

•несолоне вершкове масло – 2 ст. л.; 1 середня жовта цибулина, нарізана кубиками;

•часник подрібнений – 1 зубчик;

•кошерна або морська сіль – ½ ч. л.;

•плюс ще для приправи 2 столові ложки борошна борошно загального призначення або кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.;

•цільне молоко – 2 склянки;

•тертий сир пармезан – ¼ склянки; орегано.;

Приготування

Поленту наріжте кільцями в 1 см. Розташуйте решітку посередині духовки й нагрійте її до 200 оС. Покрийте форму для випікання десь 20х30 см олією з кулінарного спрею або маслом. Нарізану поленту злегка приправте сіллю й перцем. Викладіть кружальця у форму для випікання в три ряди, злегка перекриваючи їх. Нагрійте велику сковороду на середньому вогні. Часник обсмажте 2-3 хвилини, додайте фарш та смажте до рум’яного кольору, додайте ½ цибулі, сіль, перець за смаком.Окремо зробіть молочно-вершковий соус. Розтопіть масло на цій сковороді на середньому вогні. Додайте ½ цибулі, часник і ½ чайної ложки солі. Варіть до розм’якшення 5 хвилин. Додайте борошно або кукурудзяний крохмаль і постійно помішуйте ще 1 хвилину. Додайте молоко й доведіть до кипіння, часто помішуючи дерев’яною ложкою. Продовжуйте тушкувати, постійно помішуючи, до загустіння, до консистенції жирних вершків ще приблизно 2 хвилини.У форму, змащену маслом, викладіть скибки поленти, перекладені фаршем, та залийте все вершковим соусом. Посипте ¼ склянки сиру, додайте перцю, орегано та запікайте до рум’яної скоринки.