Мій кошик
Продукт
Вартість
Кількість
Сума
Головна>  Рецепти>  Полента з креветками та панчеттою (беконом)
Рейтинг страви
starstarstarstarstar

Полента з креветками та панчеттою (беконом)

Інгредієнти

•туба поленти ТМ «Фабрика Поленти»,

•нарізана кружками завтовшки 1-1,5 см – 500 грамів,

• тонкі скибочки некопченої панчетти (бекону) – 8-10 шт;

•помідори чері, розрізані навпіл – 500 грамів;

•олія – 100 грамів + 1 ч. л. кошерної солі

•свіжомелений чорний перець;

•свіжовичавлений лимонний сік – 100 мл;

•подрібнені зубчики часнику – 1-2 шт.

•вустерширський соус* – ½ ч. л.

•свіжа подрібнена цибуля – 1 ч. л.;

•графські або будь-які інші сирі креветки, хвости яких видалені та очищені – 500 грамів. ;

Приготування

Розігрійте духовку до 400 оF або 200 оС зі стійкою в центральному положенні. Листову сковороду або деко застеліть пергаментним папером. Вистеліть окрему тарілку паперовими рушниками – надалі на неї необхідно викласти приготовлену панчетту для висихання. Розкладіть круги панчетти на підготовленій сковороді або деко і випікайте до хрусткої скоринки 5-7 хвилин. Потім дістаньте на вистелену паперовими рушниками тарілку, щоб охолодити і злити зайвий жир. Пергамент на сковороді або деко ще знадобиться. Розкладіть на ньому кружки поленти. У велику миску покладіть розрізані навпіл помідори чері, змішайте з 1 ч. л. оливкової олії, ¼ ч. л. солі і ¼ ч. л. перцю. Розкладіть помідори навколо та на поленту. Випікайте приблизно 10 хвилин. За цей час збийте у великій мисці 100 грамів олії, додайте лимонний сік, часник, орегано, вустершир, ¼ ч. л. солі, ¼ ч. л. перцю та цибулю. У суміш додайте креветки, висушені заздалегідь серветкою. Після того, як полента й помідори пропікуться, розташуйте креветки в один шар і поверніть деко до духовки. Час запікання – ще 8-10 хвилин, поки креветки не стануть рожевими. Подавайте поленту з креветками, помідорами чері, з чіпсами панчетти зверху теплою. Насолоджуйтесь! * кисло- солодкий, злегка пікантний ферментований англійський соус, приготовлений на базі цукру, оцту та риби.