•1 туба поленти «Класичної» – 500 грамів;
•Цукіні або звичайні кабачки – 2 шт.;
•Оливкова олія екстравірджін – 1 ст. л.;
•Лимонний сік;
•Креветки – 200 грамів;
•Коньяк – 1 чарка;
•Часник – 1 зубчик;
•сіль, перець;
Насамперед замочіть шампури в холодній воді. Так ви уникнете того, що вони можуть, навіть якщо це трапляється зрідка, випустити деревні осколки в їжу. Почистіть креветки. Приготуйте маринад для них, змішавши коньяк, лимонний сік, оливкову олію, сіль, перець та очищений і подрібнений часник. Накрийте фольгою й поставте до холодильника на годину. Помийте й почистіть цукіні/кабачки, розріжте їх дуже тонко уздовж і покладіть на кілька хвилин на розігріту сковороду або на решітку грилю. Заправте їх невеликою кількістю оливкової олії, лимонного соку й солі. У велику сковороду влийте чотири ложки олії, розташуйте почергово креветки, закручені кабачки та кубики поленти у вигляді шашлику і смажте на сильному вогні 2 хвилини, а потім накрийте сковороду кришкою ще на 2-3 хвилини. Смачного!