•1 туба поленти ТМ «Фабрика Поленти» за вашим смаком – 500 грамів;
•оливкова олія екстравірджін або будь –яка інша олія – 2 ст. л.;
•кошерна або морська сіль;
•свіжомелений чорний перець;
•подрібнений пармезан для подачі – 2 ст. л.;
•дрібно нарізана петрушка для гарніру.;
•Додатково для соусів: майонез – ¼ cклянки;
•часниковий порошок – ¼ ч. л.;
•сдрібно нарізана свіжа петрушка – 1 ч. л.;
•гірчиця діжонська – ½ ч. л.;
•кетчуп – ¼ склянки.;
Розігрійте духовку до 230 оС. Розріжте поленту навпіл. Наріжте кожну половинку дошками завтовшки ½ дюйми. Наріжте кожну дошку на чотиридюймові фрі. Тобто за формою нарізана полента має нагадувати форму картоплі фрі. Покладіть клинки Поленти на деко з окантовкою, полийте олією і приправте сіллю й перцем. Акуратно поверніть, щоби промазати олією, і розкладіть в один шар. Випікайте, перевертаючи наполовину, до золотистого і хрусткого кольору, приблизно 40 хвилин. За цей час у невеликій мисці змішайте майонез, часник, лимонний сік, петрушку та гірчицю. Приправте сіллю й перцем. Перекладіть приготовлені фрі на сервірувальне блюдо. Посипте сиром пармезан та петрушкою й подавайте з кетчупом та часниковим майонезом. Полента фрі корисна, смачна та поживна до вашого столу!