Мій кошик
Продукт
Вартість
Кількість
Сума
Головна>  Рецепти>  Полента фрі
Рейтинг страви
starstarstarstarstar

Полента фрі

Інгредієнти

•1 туба поленти ТМ «Фабрика Поленти» за вашим смаком – 500 грамів;

•оливкова олія екстравірджін або будь –яка інша олія – 2 ст. л.;

•кошерна або морська сіль;

•свіжомелений чорний перець;

•подрібнений пармезан для подачі – 2 ст. л.;

•дрібно нарізана петрушка для гарніру.;

•Додатково для соусів: майонез – ¼ cклянки;

•часниковий порошок – ¼ ч. л.;

•сдрібно нарізана свіжа петрушка – 1 ч. л.;

•гірчиця діжонська – ½ ч. л.;

•кетчуп – ¼ склянки.;

Приготування

Розігрійте духовку до 230 оС. Розріжте поленту навпіл. Наріжте кожну половинку дошками завтовшки ½ дюйми. Наріжте кожну дошку на чотиридюймові фрі. Тобто за формою нарізана полента має нагадувати форму картоплі фрі. Покладіть клинки Поленти на деко з окантовкою, полийте олією і приправте сіллю й перцем. Акуратно поверніть, щоби промазати олією, і розкладіть в один шар. Випікайте, перевертаючи наполовину, до золотистого і хрусткого кольору, приблизно 40 хвилин. За цей час у невеликій мисці змішайте майонез, часник, лимонний сік, петрушку та гірчицю. Приправте сіллю й перцем. Перекладіть приготовлені фрі на сервірувальне блюдо. Посипте сиром пармезан та петрушкою й подавайте з кетчупом та часниковим майонезом. Полента фрі корисна, смачна та поживна до вашого столу!