•1 туба поленти ТМ «Фабрика Поленти» - 500 грамів;
•заморожений та розморожений подрібнений шпинат (шпинат потрібен добре дренований) – 1 склянка;
•нежирна пахта – ½ склянки;
•тертий сир пармезан – 1 ст. л.;
•сушена подрібнена цибуля – 1 ч. л.
• сіль – ¼ ч. л.;
•чорний мелений перець – ¼ ч. л.;
•мелений мускатний горіх – 1/8 ч. л.;
Наріжте поленту навхрест на скибочки завтовшки ½ дюйми/1,3 см (12 скибочок). Накрийте сковороду й розігрійте до середньої температури. Викладіть скибочки поленти на гарячу сковороду і смажте 2-3 хвилини з кожної сторони до золотистої скоринки, додавши трохи олії. З’єднайте решту інгредієнтів – шпинат, мускатний горіх, цибулю, перець , пахту – у сотейнику та поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння та тушкуйте 2-3 хвилини. По ложці гарячої суміші шпинату розкладіть на скибочки поленти, посипте пармезаном та подавайте до столу.